Data: 2010-02-18 11:38:12 | |
Autor: Boombastic | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Użytkownik "m" <fake@fake.pl> napisał w wiadomości news:20100218112213.23d07fb9fake.pl... witam, Pewnie tak samo jak szło - przykleja. |
|
Data: 2010-02-18 11:58:40 | |
Autor: G. | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
A ma tam stać kuchenka, jak tak to czy ten klej wytrzyma temperaturę. Ja bym przykręcił. |
|
Data: 2010-02-18 12:08:40 | |
Autor: kris | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Użytkownik "G." <gucioline@gmail.com> napisał w wiadomości news:hlj6lv$ik1$1atlantis.news.neostrada.pl...
Przeciez ta blacha nie nagrzeje się do żadnych wysokich temperatur. Normalnie kleic balche na silikon i bedzie ok -- Pozdrawiam Krzysiek |
|
Data: 2010-02-18 12:12:48 | |
Autor: m | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
On Thu, 18 Feb 2010 12:08:40 +0100
"kris" <k1s2z3y4s5z6t7o8f9c0@poczta.onet.pl> wrote:
bedzie tylko plyta gazowa, czyli silikonem do golej sciany po prostu? m |
|
Data: 2010-02-18 12:15:41 | |
Autor: kris | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
UĹźytkownik "m" <fake@fake.pl> napisaĹ w wiadomoĹci news:20100218121248.5b2df7fdfake.pl...
On Thu, 18 Feb 2010 12:08:40 +0100 bedzie tylko plyta gazowa, Tak -- Pozdrawiam Krzysiek |
|
Data: 2010-02-18 13:15:03 | |
Autor: Boombastic | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Użytkownik "G." <gucioline@gmail.com> napisał w wiadomości news:hlj6lv$ik1$1atlantis.news.neostrada.pl...
Gdyby ściana tak się nagrzewała to ja już dawno miałbym spalone jedno mieszkanie, bo za kuchenką mam płyte drewnianą laminowaną. |
|
Data: 2010-02-19 07:01:47 | |
Autor: G. | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Może macie rację, nie twierdzę, że się nagrzewa do jakiejś niebotycznej temperatury, ale też nie było wiadome co za kuchnia tam będzie stała a piekarnik kuchni gazowej ma z tyłu odprowadzający otwór spalin i to akurat z tyłu przy ścianie. Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej (pokojowej) temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub odklejanie się płyty stalowej. I nie mówię tu, że to nastąpi zaraz tylko może wystąpić w najmniej oczekiwanym momencie.
Teraz wiemy, że to płyta gazowa. -- -- -- -- -- -- Jak nie uważałeś jak robisz, więc rób jak uważasz. |
|
Data: 2010-02-19 08:49:32 | |
Autor: Boombastic | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Użytkownik "G." <gucioline@gmail.com> napisał w wiadomości news:hlla5p$mbs$1nemesis.news.neostrada.pl... Może macie rację, nie twierdzę, że się nagrzewa do jakiejś niebotycznej temperatury, ale też nie było wiadome co za kuchnia tam będzie stała a piekarnik kuchni gazowej ma z tyłu odprowadzający otwór spalin i to akurat z tyłu przy ścianie. Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej (pokojowej) temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub odklejanie się płyty stalowej. I nie mówię tu, że to nastąpi zaraz tylko może wystąpić w najmniej oczekiwanym momencie. A kto jeszcze używa piekarnika gazowego? |
|
Data: 2010-02-19 13:31:23 | |
Autor: G. | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Np. ja i dobrze mi z tym. :) |
|
Data: 2010-02-19 19:05:20 | |
Autor: XL | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Dnia Fri, 19 Feb 2010 08:49:32 +0100, Boombastic napisał(a):
Użytkownik "G." <gucioline@gmail.com> napisał w wiadomości news:hlla5p$mbs$1nemesis.news.neostrada.pl... Ba, Ty się pytaj, kto jeszcze używa piekarnika na prawdziwy ogień z drew! Odpowiem: JA :-) -- Ikselka. |
|
Data: 2010-02-19 20:33:26 | |
Autor: krys | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Boombastic wrote:
A kto jeszcze używa piekarnika gazowego? Ja, i chwalę sobie. J. |
|
Data: 2010-02-20 08:36:56 | |
Autor: Boombastic | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Użytkownik "krys" <krys_@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:hlmp70$3e1$1atlantis.news.neostrada.pl... Boombastic wrote: To że używasz to OK, ale by sobie chwalić to już nie uwierzę :-) |
|
Data: 2010-02-20 18:00:02 | |
Autor: XL | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Dnia Sat, 20 Feb 2010 08:36:56 +0100, Boombastic napisał(a):
Użytkownik "krys" <krys_@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:hlmp70$3e1$1atlantis.news.neostrada.pl... No popatrz, a ja właśnie skończyłam gotowanie pierogów na najprawdziwszym "drzewnianym" ogniu i fajerkach - to Ty chyba spadniesz z krzesła :-) -- Ikselka. |
|
Data: 2010-02-19 19:09:16 | |
Autor: XL | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Dnia Fri, 19 Feb 2010 07:01:47 +0100, G. napisał(a):
Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej (pokojowej) temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub odklejanie się płyty stalowej. I Jeśli jest długa, to na pewno się odklei lub przynajmniej powybrzusza/pofaluje, ponieważ na dużej długości będzie duże naprężenie i przesunięcie. Stal ma dużą rozszerzalność cieplną, więc cały czas będą te duże naprężenia (rozszerzanie się i kurczenie), póki się nie oderwie od ściany gdzieś. Według mnie i na chłopski (babski) rozum. -- Ikselka. |
|
Data: 2010-02-19 20:52:32 | |
Autor: sbst | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
musisz sprawić sobie grubą stal - polecam minimum2mm, a najlepiej 3mm inaczej bedzie bardzo podatna na zniekształcenia termiczne ale i tak na długości 3m musisz sie liczyc ze zmianą +1mm na kazde 20C przyrostu temperatury - tak upraszczając silikon powinien wystarczyc, jesli masz mozliwosc podłożyć ją pod szafki górne będzie idealnie albo przymocowanie jej na mocowanie do szkła (takie z duzymi nakretkami) pod ktorymi mozesz wywiercic wiekszy otwor w stali aby bylo gdzie kompensowac naprezenia termiczne tylko koszt tak duzego wiertla ktore podoła nierdzewce to okolo 100pln, odpowiednie tarcze takze - chyba ze ktos Ci od razu to przygotuje efekt fajny, ale na szmacie bedziesz czesto jeździł ;) -- pozdrowienia Sebastian SBST (vel basti78) |
|
Data: 2010-02-19 21:24:01 | |
Autor: XL | |
blacha kwasoodporna w kuchni | |
Dnia Fri, 19 Feb 2010 20:52:32 +0100, sbst napisał(a):
efekt fajny, ale na szmacie bedziesz czesto jeździł ;) Uhmmm, dokładnie jak w rzeźni :-) -- Ikselka. |
|